Over Annemarie

Schrijven is mijn passie en het is mijn kracht om moeilijke onderwerpen over te brengen in woorden die begrijpelijk zijn en blijven hangen. Sinds 2009 combineer ik die twee in mijn bedrijf TaalVermogen. Als freelance tekstschrijver en journalist vertel ik verhalen die informeren, inspireren of aan het denken zetten. Zowel zakelijk als persoonlijk. Met enthousiasme, vakkennis en veel gevoel voor taal en toonzetting.

De liefde voor tekst en taal zat er al vroeg in. Als tienjarig meisje gaf ik mijn eigen krant uit en tijdens mijn studie Bedrijfseconomie schreef ik voor diverse studentenbladen en was ik hoofdredacteur. Na de Postdoctorale Opleiding Journalistiek was ik sport- en economisch redacteur bij NRC Handelsblad. Vervolgens ben ik overgestapt naar het bedrijfsleven (Robeco, NN Investment Partners), om me te bekwamen in financiële onderwerpen en het schrijven voor verschillende doelgroepen. Ik ben met TaalVermogen begonnen omdat ik een persoonlijke benadering erg belangrijk vind.

Als ik niet aan het schrijven ben, wandel ik in de natuur om inspiratie op te doen, zit ik in het theater of geniet ik van muziek, teken ik, doe ik vrijwilligerswerk of sta ik op de tennisbaan. 

annemarie