Financiële journalistiek

Van complexe cijfers naar begrijpelijke tekst

Schrijven over financiële onderwerpen is een vak apart. De input is vaak cijfermatig en complex, met tal van dwarsverbanden. Je teksten moeten inhoudelijk kloppen en lekker lezen, voldoende diepgang hebben voor institutionele doelgroepen en begrijpelijk zijn voor particulieren. En dan moeten ze ook nog voldoen aan compliance-eisen die de toezichthouders stellen. Het is fijn als je dit kunt overlaten aan een specialist met jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening.

‘Ontcijferen’ - het vertalen van cijfers en statistieken naar een begrijpelijk verhaal dat past bij jou en je doelgroepen - is een van mijn sterke punten. Dit heb ik in de afgelopen jaren talloze keren gedaan voor accountants, banken, pensioenfondsen, vermogensbeheerders en verzekeraars. Een greep uit de publicaties die ik voor hen verzorg: kwartaal- en jaarverslagen, brancherapporten, artikelen over wijzigingen in de wet- en regelgeving (bijvoorbeeld de rekenrente) en beleggingsupdates. Goed om te weten: ik schrijf ook makkelijk in het Engels.

Ik denk graag met je mee over hoe je je informatie nog toegankelijker kunt maken. Neem contact met me op als je daarover eens van gedachten wilt wisselen.

Neem contact op

Stuur een bericht

Stuur een bericht

annemarie@taalvermogen.nl